Termékek Menü

FALMEC MIRA TOP SZIGET PÁRAELSZÍVÓ

Ár:
299.990 Ft (236.213 Ft + ÁFA)
Gyártó: Falmec
Szállítási díj: Ingyenes
FALMEC MIRA TOP SZIGET PÁRAELSZÍVÓ
Elérhetőség: Rendelésre

Leírás és Paraméterek

Külső motoros változatban is rendelhető - a külső motoros páraelszívók nagy előnye a zajcsökkenés. 
Külső motoros változatban rendelt páraelszívónál az elszívó motor (ventilátor egység) nem magában a páraelszívóban kerül elhelyezésre, hanem távol a készüléktől egy külső egységben. A külső motor beépítésével a készülék működése csendes, mivel a páraelszívó kürtőnél csak a levegő áramlását lehet hallani, magát a motorhangot nem. 
A külső motort el lehet helyezni a padlástérben, tetőtérben, falon kívül vagy magán a tetőn. Mindegyik elhelyezésnek megvan a maga külső egysége.  
 • FALMEC - ( SEM1 ) SOTTOTETTO T95, ( SEM11 ) Sottotetto Bruschless, ( SEM12 ) REMOTO típusú külső motor - elhelyezés tetőtérben, padlástérben - megfelelő légtechnikai csövek és idomok használatával. Lehetőség szerint a motor és a csövek szigetelése ajánlott az esetleges kondenzvíz lecsapódás elkerülése érdekében.
 • FALMEC - ( SEM2 ) ESTERNO, ( SEM3 ) típusú külső motor - elhelyezés külső falon(rendkívül jó megoldás, hiszen az esetek többségében rövid légtechnikai cső is elegendő lehet a bekötéshez, ezáltal a motor még hatékonyabb légszállítást biztosít.  
Külső motoros páraelszívó rendszer vásárlása esetén a páraelszívó ernyő nem tartalmazza a belső motort! Külső motoros rendszer esetében a motor a páraelszívó ernyőből kikerül és a páraelszívó ernyő a távolabb lévő motorral egy vezérlőkábel segítségével kommunikál, ezzel lehet bekapcsolni a készüléket és fokozatokat is állítani. Minden esetben magában a páraelszívóban található a vezérlés és a világítás, ezt a vezérlést kötik össze a külső motor vezérlésével.   
  
A páraelszívó ára nem tartalmazza a külső motor árát. A külső motor árai típusonként változóak, melyek honlapunkon megtekinthetőek. 
  
Külön megvásárolható ferde vagy lapostetőn elhelyezhető külső motor VILPE® tetőventilátor ) is az extra csendes megoldásért: 
 • VILPE tetőventillátor szett Ø 125 1002 ECO - fekete, barna, zöld, szürke, vörös, téglavörös
 • VILPE tetőventillátor szett Ø 160 1004 ECO - fekete, barna, zöld, szürke, vörös, téglavörös 
A páraelszívókhoz használható SZIGETELT tetőventilátor-készletek arra szolgálnak, hogy MOTOR NÉLKÜLI ELSZÍVÓERNYŐ beépítése esetén a motor a lakótéren kívülre kerüljön és így jelentősen CSÖKKENJEN A ZAJSZINT. A motor ebben az esetben a tetőventilátorban helyezkedik el, de a páraelszívóról vezérelhető. A cső egy beépített, 50 mm vastag zajszigeteléssel rendelkezik. 
A tetőventilátoros páraelszívó rendszer vásárlása esetén a páraelszívó ernyő nem tartalmazza a belső motort! 
  
40 cm széles 
Fali változat 
Fasteel - ujjlenyomatmentes rozsdamentes acél 
Hasáb forma 
Perimetrikus elszívás 
Elektronikus vezérlés 
4 sebességfokozat 
Energiatakarékos LED világítás 
  
Zajszint: 45 - 64 dB(A) 
Maximális légszállítás szabad kivezetés esetén: 800 m3/h 
Légszállítás UNE EN 61591 szabvány szerint: 590 m3/h 
Energiaosztály: B 
  
Az európai páraelszívó gyártásban meghatározó szerepet betöltő, Velence közelében 1980-tól működő FALMEC S. p. A. kizárólag páraelszívó (fali, sziget, mennyezetbe építhető, pultba építhető, felső szekrénybe vagy kürtőbe építhető, rusztikus, sarok és külső motoros) gyártására szakosodott,   neves olasz, valamint európai konyhabútor gyártók egyik legtekintélyesebb páraelszívó beszállítója. Termékeik abszolút garanciát nyújtanak a formatervezésre és a felhasznált anyagokra a legjobb olasz gyártási hagyományokkal. A páraelszívókat innovatív technikai megoldások (pl. a világújdonság E-ion rendszerű légtisztítás!), különleges formatervezés és a felhasználói igényekhez igazodó, funkcionális megoldások jellemzik a modern és rusztikus választékban egyaránt. A FALMEC - felismerve az egyre növekvő vásárlói igényeket a folyamatosan fejlődő konyhatechnológia területén, megkezdte a legcsendesebb rendszerek gyártását. 
  
perimetrikus elszívó technológiával rendelkező páraelszívónál az elszívás mintegy légfüggönyt képezve a főzőfelület fölött, egy ún. zajcsökkentő panel pereme mentén történik, ezáltal a légsebesség megnő és hatékony légszállítást tesz lehetővé. 
  
A legújabb változatok már az új generációs LED világítással vannak felszerelve, mely rendkívül alacsony energiafelhasználást tesz lehetővé. 
  
Az ételszagok és a pára szétterjedésének megelőzése érdekében a főzés megkezdése előtt 5 perccel célszerű a páraelszívót bekapcsolni. A főzés befejezése után az utószellőztető funkció biztosítja a további szellőztetést. 
  
nyomógombos vezérlés 
perimetrikus elszívás - nagyobb teljesítményű szívóerő 
időzítő (utószellőztetés) 
aktívszén-filter tartozék 
fém zsírszűrő - mosogatógépben is mosható 
Hátsó kivezetéssel (Ø 150 mm) is beépíthető 
  
Motor teljesítménye: 203 W 
Nyomás: 500 Pa 
Világítás: 2 x 1,2 W - 3200 K LED 
Fém zsírszűrő: "Base" 274x274 mm 
Aktívszén-szűrő: tipo6 
Csőcsatlakozás: Ø 150 mm 
  
Az üzembe helyezéshez biztos, hogy kell:
 • kivezetett üzemmód esetén Bekötő-szett - ebben az üzemmódban az elszívott levegő - a zsírszűrő filteren áthaladva - egy csőrendszeren keresztül a szabadba vagy erre a célra kialakított légtechnikai kürtőbe kerül. Fontos a megfelelő friss levegő beáramlását is biztosítani, mert csak így működnek megfelelő hatékonysággal a készülékek.
A legjobb légszállítási hatásfok elérése érdekében törekedni kell a legrövidebb kivezetési szakasz megvalósítására. Mindig a páraelszívó motorcsonk-átmérőjének megfelelő légtechnikai csöveket és idomokat használjon.
 • belső keringtetési üzemmód esetén Aktívszén-szűrő - ebben az üzemmódban az elszívott levegő a zsírszűrőkön áthaladva, egy aktívszén-filteren is keresztülhalad, mely némileg megszűri a kellemetlen szagokat, gőzöket, majd a megtisztított levegő (a páratartalommal együtt) visszakerül a konyha levegőjébe. Ebben az esetben a kapacitás a szénszűrő állapotától (elhasználódás) függően csökken. Ennek elkerülése érdekében az aktívszén-szűrőket használattól függően 3-6 havonta cserélni kell. Ezek mellett különös figyelmet kell fordítani a fém zsírszűrők folyamatos tisztántartására, szükség esetén ezek cseréje is javasolt.
Ez az üzemeltetési mód csak akkor ajánlott, ha a kivezetésre nincs mód. 
  
Rendelhető kiegészítők:
 • Falmec 101080240 fém zsírfilter 274x274 mm
 • Falmec 103050091 aktívszén-szűrő (tipo6) 
Súly: 16 kg 
Szélesség: 400 mm 
Mélység: 400 mm 
Magasság: 920 mm 
  
Minimum távolság elektromos főzőlaptól: 52 cm 
Minimum távolság a gázüzemű főzőlaptól: 60 cm 
  
Külső motoros változatnál minden esetben a kívánt cél elérése érdekében ajánlott minimum 3 méter távolságot hagyni a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között a rövidebb távolság miatt esetlegesen, a légtechnikai csövön keresztül visszahallható motor zajának elkerülése végett. 
  
A légtechnikai kivezetés során az ajánlott 3 méter távolságon túl célszerű merevfalu légtechnikai csőrendszert és azok elemeit alkalmazni, továbbá hő és zajszigetelést is használni a kivitelezés során. 
  
Abban az esetben, ha a minimum 3 méteres kivezetési távolságra, vagy külső motor alkalmazására nincs lehetőség, akkor választhatóak az extra csendes (akár 85%-kal halkabb, mint egy azonos elszívási teljesítménnyel rendelkező hagyományos készülék), nagyteljesítményű, belső motoros Falmec NRS technológiával rendelkező páraelszívók. A FALMEC egyik jelentős fejlesztése az NRS® zajcsökkentő rendszer , amely a motor és a légáramlási út különleges kialakításának, valamint ezek speciális szigetelésének köszönhetően extra csendes megoldást biztosít. Az új, különleges zajcsökkentő rendszer jelentős mértékben csökkentette a páraelszívók zajszintjét. A műszaki megoldás a motor teljesítményét nem befolyásolja, így a csendes működés ellenére is hatékony légszállítást eredményez. 
  
N. R. S technológiával rendelkező páraelszívók:
 • ARIA NRS
 • FLIPPER NRS
 • HORIZON NRS
 • HORIZON NRS SZIGET
 • LUMINA EVO NRS
 • LUMINA EVO NRS SZIGET
 • PLANE NRS
 • PLANE NRS SZIGET
 • STILO 90 NRS
 • STILO 90 NRS SZIGET
 • VELA WHITE NRS
 • VELA WHITE NRS SZIGET
 • ZENITH NRS
 • ZENITH NRS SZIGET 
Kimondottan ezekhez a típusokhoz a FALMEC egy új speciális aktívszén-szűrőt is kínál, mely egyéb más hasonló szűrőkkel szemben hosszabb élettartammal rendelkezik, valamint regenerálható, azaz az aktívszén részecskék, melyek a kellemetlen szagok megkötését biztosítják újra aktiválhatók és így a szűrő többször is felhasználható. 
Elszívás max. teljesítménye 800m3/h
Elszívó típus sziget elszívó
Fokozatok száma 4 fokozat
Szín Fehér
Zajszint 53dB
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz